Actief Leren Lezen in groep 3

Goed en met plezier leren lezen in groep 3

Leerlingen kijken vaak erg uit naar het leren lezen in groep 3. Actief Leren Lezen is een leesmethode die alles biedt wat de leerlingen nodig hebben om in dit spannende jaar goed en met plezier te leren lezen.


De methode bestaat uit lesmateriaal voor de vier aparte onderdelen: technisch lezen, spelling, woordenschat en begrijpend lezen. Daarbij hoort een prachtige boekenkast voor in de klas, met spannende, leuke en grappige boeken van verschillende AVI-niveaus.

Geen tempolezen bij Actief Leren Lezen

Bij Actief Leren Lezen wordt er niets gedaan aan het lezen onder tijdsdruk (het tempo-lezen). We vinden namelijk dat kinderen eerst goed moeten kunnen lezen, zonder dat er op het leestempo wordt gelet. Het oefenen met tempo-lezen zorgt voor onnodige druk en stress, wat niet helpt om goed te leren lezen.


In de praktijk zien we dat het oefenen met tempo-lezen ook helemaal niet nodig is. Kinderen die eerst zonder tijdsdruk goed leren lezen, gaan in de loop van de tijd vanzelf sneller lezen. Ze lopen dan qua snelheid helemaal niet achter op hun leeftijdsgenoten die hebben leren lezen met andere leesmethodes. Het enige verschil is dat kinderen die leren lezen met Actief Leren Lezen veel minder stress ervaren en dat komt het leesplezier ten goede.

Kennismaken met onze leesmethode?

Willen jij en je collega’s weten wat Actief Leren Lezen precies inhoudt? We nodigen je uit om Actief Leren Lezen eens van dichtbij te bekijken door een zichtzending aan te vragen.


Na het invullen van het formulier krijg je een pakket toegestuurd waarmee je een heel goed beeld krijgt van Actief Leren Lezen. Ook kun je met de zichtzending onze methode gemakkelijk in je klas uitproberen.

Uw gegevens zijn veilig bij ons. Wij houden niet van spam.

“Actief Leren Lezen is een lesmethode waarin de tekst centraal staat.”

HELPDESK & CONTACT

Tel: 030 – 743 10 66
Bereikbaar ma t/m vrijdag tussen 9.00 – 17.00
info@actieflerenlezen.nl


Kluitman Educatief B.V.

Bezoekadres: Driebergseweg 2 3708 JB

Zeist 030 – 743 10 66

SOCIAL MEDIA

Instagram facebook linkedin youtube

© 2023 Actief Leren Lezen