Actief Leren Lezen in groep 4

Goed en met plezier leren lezen in groep 4

Actief Leren Lezen is er ook voor leerlingen uit groep 4. Het lespakket bestaat uit twee onderdelen: technisch lezen en begrijpend lezen.


De lesboeken ‘Technisch lezen’ in groep 4 hebben dezelfde opzet als onze boeken van groep 3. De leerlingen leren nieuwe woordsoorten en letterclusters door het lezen van mooie, grappige en spannende teksten. Het verkrijgen van technische leesvaardigheid is daardoor geen saaie oefening, maar een leuke en betekenisvolle leeservaring.


De module ‘Begrijpend lezen voor groep 4’ bevat 74 lessen voor begrijpend lezen. De teksten sluiten aan bij de belevingswereld van de leerlingen en zijn daardoor niet alleen leerzaam, maar ook leuk om te lezen.


De verwerkingsopdrachten in de werkboeken helpen de leerlingen met het aanleren van de kernvaardigheden voor groep 4. Er is hierbij veel ruimte om te differentiëren.


De methode van Actief Leren Lezen voor technisch en begrijpend lezen kan worden aangevuld met een doeboek vol extra opdrachten. Ook bieden we een boekenkast aan voor in de klas, met een ruime selectie aan kinderboeken op verschillende leesniveaus.

Goed en met plezier leren lezen

Geen tempolezen bij Actief Leren Lezen

Bij Actief Leren Lezen wordt er niets gedaan aan het lezen onder tijdsdruk (het tempo-lezen). We vinden namelijk dat kinderen eerst goed moeten kunnen lezen, zonder dat er op het leestempo wordt gelet. Het oefenen met tempo-lezen zorgt voor onnodige druk en stress, wat niet helpt om goed te leren lezen.

In de praktijk zien we dat het oefenen met tempo-lezen ook helemaal niet nodig is. Kinderen die eerst zonder tijdsdruk goed leren lezen, gaan in de loop van de tijd vanzelf sneller lezen. Ze lopen dan qua snelheid helemaal niet achter op hun leeftijdsgenoten die hebben leren lezen met andere leesmethodes. Het enige verschil is dat kinderen die leren lezen met Actief Leren Lezen veel minder stress ervaren en dat komt het leesplezier ten goede.

Kennismaken met onze leesmethode?

Willen jij en je collega’s weten wat Actief Leren Lezen precies inhoudt? We nodigen je uit om Actief Leren Lezen eens van dichtbij te bekijken door een zichtzending aan te vragen.


Na het invullen van het formulier krijg je een pakket toegestuurd waarmee je een heel goed beeld krijgt van Actief Leren Lezen. Ook kun je met de zichtzending onze methode gemakkelijk in je klas uitproberen.

Uw gegevens zijn veilig bij ons. Wij houden niet van spam.

'Wij zijn erg enthousiast over het werken met Actief Leren Lezen. Het laat zien dat lezen leuk is!'

- Jenaplanschool Zonnewereld, Vleuten

HELPDESK & CONTACT

Tel: 030 – 743 10 66
Bereikbaar ma t/m vrijdag tussen 9.00 – 17.00
info@actieflerenlezen.nl


Kluitman Educatief B.V.

Driebergseweg 2

3708 JB Zeist

SOCIAL MEDIA

Instagram facebook linkedin youtube

© 2024 Actief Leren Lezen