Boekenkist voor groep 3

Bij het materiaal van Actief Leren Lezen voor groep 3 hoort een boekenkast met 150 boeken. In de boeken staan lieve, stoere, grappige of spannende verhalen op verschillende leesniveaus. Zo zit er voor elke leerling iets bij! De boeken zijn ingedeeld op AVI-niveau. In de kast zitten boeken van AVI-start tot AVI-E3. Voor de gevorderde lezers zitten er ook boeken van AVI-M4 en AVI-E4 in de boekenkast. Deze boeken kunnen ook voor en in groep 4 worden gebruikt. Alle boeken zijn geschreven door de kinderboekenschrijvers van Kluitman.


De boeken in de boekenkast

Alle boeken zijn leuk en boeiend om te lezen, wat het niveau van de leerling ook is. Door het ruime aanbod is er genoeg om uit te kiezen, zodat er altijd iets is wat aansluit bij het niveau en de interesses van een kind. Op iedere bladzijde valt iets te beleven, waardoor de leerlingen echt enthousiast worden door het lezen.


De leerlingen krijgen al na een maand boeken aangeboden die hen helpen om niet alleen de woorden te ontcijferen (het technische lezen), maar ook om grip te krijgen op de tekst (het begrijpend lezen). Op deze manier leren de leerlingen niet alleen hóé je moet lezen, maar ook dat er via boeken nieuwe werelden voor je opengaan… en dat lezen ook nog eens heel leuk is!


In de handleiding staan bij elk leesboek ook een paar vragen. De leerkracht, onderwijsassistent of stagiair kan deze mondeling aan de leerling stellen als het boek is uitgelezen. Als de leerling wat verder is kunnen deze vragen ook schriftelijk op een kopieerblad worden beantwoord.


In de boekenkast zitten verder boeken die geschikt zijn om zelf te lezen, maar die ook gebruikt kunnen worden bij het voorlezen en de woordenschatlessen, filosofie-lessen of lessen voor sociale vaardigheden. De thema’s en het niveau van de gebruikte woorden en begrippen lenen zich hier uitstekend voor.


Ook voor groep 4 en groep 5 zijn er boekenkasten beschikbaar.

Kennismaken met onze leesmethode?

Willen jij en je collega’s weten wat Actief Leren Lezen precies inhoudt? We nodigen je uit om Actief Leren Lezen eens van dichtbij te bekijken door een zichtzending aan te vragen.


Na het invullen van het formulier krijg je een pakket toegestuurd waarmee je een heel goed beeld krijgt van Actief Leren Lezen. Ook kun je met de zichtzending onze methode gemakkelijk in je klas uitproberen.

Uw gegevens zijn veilig bij ons. Wij houden niet van spam.

‘Kinderen lezen met plezier en gaan graag met elkaar in gesprek over de toffe boeken uit de Boekenkist’

- KC De Groote Wielen, Rosmalen

HELPDESK & CONTACT

Tel: 030 – 743 10 66
Bereikbaar ma t/m vrijdag tussen 9.00 – 17.00
info@actieflerenlezen.nl


Kluitman Educatief B.V.

Driebergseweg 2

3708 JB Zeist

SOCIAL MEDIA

Instagram facebook linkedin youtube

© 2024 Actief Leren Lezen