Waar wij voor staan

Actief Leren Lezen is een leesmethode voor groep 3, 4 en 5 (met groep 6, 7 en 8 in ontwikkeling). Bij ons staan leesplezier en leesmotivatie centraal. Wij willen dat kinderen leuke, spannende, mooie en veel verschillende soorten teksten lezen waar ze van genieten.

Wij staan voor:

Leren lezen zonder ruis. Wat wil dat zeggen? Een methode die in de kern alleen dat aanbiedt wat nodig is om leerlingen te leren lezen, zonder onnodige afleiding of werkbladen die niet over lezen gaan. Hierdoor is er veel rust in de klas en is er aandacht voor het échte leesonderwijs.

Ook geloven wij in de kracht van de leerkracht: niemand weet beter dan de leerkracht wat de klas nodig heeft aan differentiatie, andere werkvormen, extra herhalingslessen of juist extra uitdaging. Daarom bieden wij voor de leerkracht een flexibele schil aan materialen om de methode heen. Niet verplicht, maar in te zetten waar nodig. Denk aan materiaal in ons online leerkrachtportaal maar ook extra materiaal en ondersteuning in onze app en handleidingen.

Deze punten vormen de basis van Actief Leren Lezen. Daarnaast zijn dit enkele principiële uitgangspunten:

  • Wij geloven niet in het indelen van leerlingen in niveaugroepen (maar wel in iedere leerling uitdagen waar hij of zij of dat moment staat).
  • We werken niet met tijdsdruk maar gaan voor goed en vloeiend lezen.
  • Onze leesspecialisten zijn altijd beschikbaar voor ondersteuning. Alle leesspecialisten hebben zelf ook voor de klas gestaan of staan dat nog steeds. Leerkrachten weten immers het best wat goed is voor de klas!
  • We geloven dat je als methode nooit uitontwikkeld bent. We werken dan ook aan een doorlopende leerlijn voor lezen van groep 3 t/m groep 8. Op dit moment lopen de pilots voor groep 6.


Wil je zien hoe we dit in de praktijk brengen? Lees meer over onze methode of vraag een zichtzending aan!

Kennismaken met onze leesmethode?

Willen jij en je collega’s weten wat Actief Leren Lezen precies inhoudt? We nodigen je uit om Actief Leren Lezen eens van dichtbij te bekijken door een zichtzending aan te vragen.


Na het invullen van het formulier krijg je een pakket toegestuurd waarmee je een heel goed beeld krijgt van Actief Leren Lezen. Ook kun je met de zichtzending onze methode gemakkelijk in je klas uitproberen.

Uw gegevens zijn veilig bij ons. Wij houden niet van spam.

'Wij vinden het werken met de methode prettig. De instructielessen duren niet te lang, het zijn leuke, aansprekende verhalen en teksten. Het is mooi om de kinderen te zien groeien.'

- Het Creiler Woud, Kreileroord

HELPDESK & CONTACT

Tel: 030 – 743 10 66
Bereikbaar ma t/m vrijdag tussen 9.00 – 17.00
info@actieflerenlezen.nl


Kluitman Educatief B.V.

Driebergseweg 2

3708 JB Zeist

SOCIAL MEDIA

Instagram facebook linkedin youtube

© 2024 Actief Leren Lezen