Webinars

Meld je aan voor de webinars van

Actief Leren Lezen

Wil je in 2024 meer uit de leeslessen halen? Jouw leerlingen nog meer plezier in lezen laten krijgen? Of ben je op zoek naar een nieuwe leesmethode? De komende maanden organiseert Actief Leren Lezen verschillende webinars om kennis te maken met onze methode, maar ook om heel veel praktische inspiratie op te doen voor jouw leeslessen. Er zit vast een onderwerp tussen dat je aanspreekt. De webinars zijn gratis en natuurlijk mag je aan meerdere webinars deelnemen. Dat zouden we juist ontzettend leuk vinden!

Op deze pagina vind je meer informatie over alle webinars en de mogelijkheid om in te schrijven. Tip: De registratielink van een webinar kan je delen met eventueel geïnteresseerde collega’s.

Webinars


Maandag 9 september 2024 (van 15 tot 16 uur)

Webinar - Verrijkingspakket

In groep 3 staat het leren lezen centraal. Maar wat doe je als leerkracht met leerlingen die al kunnen lezen als ze in groep 3 beginnen? Of leerlingen die na een half jaar technisch lezen ontzettend voorlopen? Speciaal voor deze leerlingen hebben we het Verrijkingspakket ontwikkeld.


Het Verrijkingspakket is een compleet pakket met extra uitdaging voor de sterke lezers van groep 3. Vanaf oktober 2024 is het Verrijkingspakket beschikbaar en in dit webinar vertellen wij je er alles over.


Maandag 30 september 2024 (van 15.30 tot 16.30 uur)

Webinar - Maak kennis met Actief Leren Lezen

In dit kennismakingswebinar wordt uitgelegd hoe de leesmethode Actief Leren Lezen precies in elkaar zit en hoe kinderen met deze methode goed en met begrip en plezier leren lezen. Het webinar is bedoeld voor leerkrachten, directeuren, intern begeleiders en lees- en taalcoördinatoren om meer te weten te komen over onze methode en om te kijken of de leesmethode geschikt is voor school.


Maandag 7 oktober 2024 (van 15.30 tot 16.30 uur)

Online informatiemoment pilot groep 7 en groep 8

Op 7 oktober organiseren wij een informatiemoment voor scholen die interesse hebben om mee te doen aan onze pilot voor groep 7 en 8. Tijdens deze pilot kunnen scholen hun mening geven en meedenken over het lesmateriaal voor de bovenbouw. Tijdens deze informatiebijeenkomst hoor je meer over hoe de pilot is vormgegeven en wat meedoen aan de pilot inhoudt.


Deze bijeenkomst is zowel voor scholen die meer informatie willen als voor scholen die zeker deel willen nemen. Bij aanmelding kun je aangeven wat voor jouw school geldt.


Donderdag 21 november 2024 (van 15.30 tot 16.30 uur)

Webinar - Rijke teksten voor groep 3

Rijke teksten in groep 3? Dat kan zeker! Deze teksten kunnen gebruikt worden bij de 'lessen' begrijpend luisteren die tot halverwege groep 3 nog heel belangrijk zijn. Leerlingen laten praten over rijke teksten draagt bij aan tekstbegrip, woordenschat uitbreiding en kennis uitbreiding. In dit webinar bespreken we hoe je leerlingen uit groep 3 met zogenaamde hartvragen kunt laten praten over rijke teksten om je (lees)onderwijs te verbeteren.


Dinsdag 26 november 2024 (van 15.30 tot 16.30 uur)

Webinar - Didactische handvatten voor leesonderwijs aan een combinatiegroep 3/4

Groep 3/4 is een combinatiegroep die didactisch gezien een uitdaging kan zijn. In deze groepen leg je de basis voor de verdere schoolcarrière en wil je dat die basis staat als een huis. Er wordt dus veel gevraagd van jou als leerkracht of andere onderwijsprofessional. In dit webinar gaan we in op deze combinatiegroep en geven we je didactische handvatten voor het leesonderwijs. Dit webinar is toegankelijk voor iedereen, ongeacht welke leesmethode je gebruikt.


Donderdag 9 januari 2025 (van 15.30 tot 16.30 uur)

Webinar - Boekpromotie in de klas

Boekpromotie in de klas is ontzettend belangrijk en leuk! Door boeken te promoten leren jouw leerlingen nieuwe boeken kennen en worden zij enthousiast gemaakt door jou of jouw leerlingen om deze boeken ook te gaan lezen, succes gegarandeerd! De hele klas zal staan te popelen om al de boeken te gaan lezen. Tijdens dit webinar presenteren wij jullie activiteiten rondom boekpromotie die je direct toe kunt passen in je groep.

HELPDESK & CONTACT

Tel: 030 – 743 10 66
Bereikbaar ma t/m vrijdag tussen 9.00 – 17.00
info@actieflerenlezen.nl


Kluitman Educatief B.V.

Driebergseweg 2

3708 JB Zeist

SOCIAL MEDIA

Instagram facebook linkedin youtube

© 2024 Actief Leren Lezen