Webinars

Meld je aan voor de webinars van

Actief Leren Lezen

Wil je in 2024 meer uit de leeslessen halen? Jouw leerlingen nog meer plezier in lezen laten krijgen? Of ben je op zoek naar een nieuwe leesmethode? De komende maanden organiseert Actief Leren Lezen verschillende webinars om kennis te maken met onze methode, maar ook om heel veel praktische inspiratie op te doen voor jouw leeslessen. Er zit vast een onderwerp tussen dat je aanspreekt. De webinars zijn gratis en natuurlijk mag je aan meerdere webinars deelnemen. Dat zouden we juist ontzettend leuk vinden!

Op deze pagina vind je meer informatie over alle webinars en de mogelijkheid om in te schrijven. Tip: De registratielink van een webinar kan je delen met eventueel geïnteresseerde collega’s.

Webinars

Dinsdag 27 februari 2024 (van 15 tot 16 uur)

Webinar - Maak kennis met Actief Leren Lezen

In dit kennismakingswebinar wordt uitgelegd hoe de leesmethode Actief Leren Lezen precies in elkaar zit en hoe kinderen met deze methode goed en met begrip en plezier leren lezen. Het webinar is bedoeld voor leerkrachten, directeuren, intern begeleiders en lees- en taalcoördinatoren om meer te weten te komen over onze methode en om te kijken of de leesmethode voor geschikt is voor school.


Donderdag 7 maart 2024 (van 15 tot 16 uur)

Webinar - Q&A Actief Leren Lezen

Dit webinar is bedoeld voor scholen die al met Actief Leren Lezen werken. In dat geval heb je misschien wat vragen over de inzet van de methode. Onze leesspecialisten beantwoorden al jouw vragen en daarnaast is er ruimte voor inspiratie en tips.


Donderdag 21 maart 2024 (van 15 tot 16 uur)

Webinar - Boekpromotie in de klas

Boekpromotie in de klas is ontzettend belangrijk en leuk! Door boeken te promoten leren jouw leerlingen nieuwe boeken kennen en worden zij enthousiast gemaakt door jou of jouw leerlingen om deze boeken ook te gaan lezen, succes gegarandeerd! De hele klas zal staan te popelen om al de boeken te gaan lezen. Tijdens dit webinar presenteren wij jullie activiteiten rondom boekpromotie die je direct toe kunt passen in je groep. Dit webinar is toegankelijk voor iedereen, ongeacht welke leesmethode je gebruikt.


Donderdag 28 maart 2024 (van 15 tot 16 uur)

Webinar - Actief Leren Lezen presenteert: groep 6!

Vanaf augustus 2024 is ons aanbod voor groep 6 beschikbaar! Groep 6 is een cruciaal jaar in het leesonderwijs. Uit onderzoek blijkt dat leerlingen in dit leerjaar vaak hun leesplezier kwijtraken. Juist dan is er behoefte aan een methode die leesonderwijs centraal stelt en op alle mogelijke manieren stimuleert! Tijdens dit webinar nemen we je mee in Actief Leren Lezen voor groep 6.
Via de pagina 'Actief Leren Lezen in groep 6' kan je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.


Maandag 8 april 2024 (van 15 tot 16 uur)

Webinar - Het belang van begrijpend lezen vanaf groep 3

In dit webinar gaan we in op het belang van vroeg starten met begrijpend lezen; na een paar weken aanvankelijk leesonderwijs in groep 3. We kunnen ons voorstellen dat je hier als leerkracht, of andere onderwijsprofessional, mee worstelt. Is het bijvoorbeeld niet belangrijker om eerst het technisch lezen op niveau te hebben en daarna pas begrijpend lezen aan te bieden? Wij vinden van niet. In dit webinar gaan we daarom in op het belang van technisch- en begrijpend lezen geïntegreerd aanbieden. Want als begrijpend lezen vanaf de start wordt aangeboden, leren leerlingen het begrijpen van teksten aan als een natuurlijk proces. Bovendien ontstaat er meer leesplezier, als je de tekst ook begrijpt! Dit webinar is toegankelijk voor iedereen, ongeacht welke leesmethode je gebruikt.


Woensdag 24 april 2024 (van 15 tot 16 uur)

Webinar - Maak kennis met Actief Leren Lezen

In dit kennismakingswebinar wordt uitgelegd hoe de leesmethode Actief Leren Lezen precies in elkaar zit en hoe kinderen met deze methode goed en met begrip en plezier leren lezen. Het webinar is bedoeld voor leerkrachten, directeuren, intern begeleiders en lees- en taalcoördinatoren om meer te weten te komen over onze methode en om te kijken of de leesmethode geschikt is voor school.


Dinsdag 21 mei 2024 (van 15 tot 16 uur)

Webinar - Actieve werkvormen

Hoe ga je met jouw klas actief aan de slag met leren lezen? In dit webinar worden verschillende actieve werkvormen besproken. Hierna kan je meteen met jouw klas aan de slag! Dit webinar is toegankelijk voor iedereen, ongeacht welke leesmethode je gebruikt.


HELPDESK & CONTACT

Tel: 030 – 743 10 66
Bereikbaar ma t/m vrijdag tussen 9.00 – 17.00
info@actieflerenlezen.nl


Kluitman Educatief B.V.

Driebergseweg 2

3708 JB Zeist

SOCIAL MEDIA

Instagram facebook linkedin youtube

© 2024 Actief Leren Lezen