Actief Leren Lezen in groep 8

In schooljaar 2024/2025 starten de pilots voor groep 7 en 8

Voor de bovenbouw blijven rijke teksten en mooie opdrachten de kern van Actief Leren Lezen. De lesboeken bestaan uit thematische lesblokken vol interessante en leuke teksten die aansluiten op de leefwereld van de leerling. Als leerkracht kun je zelf de volgorde van de thema’s uitkiezen en ze laten aansluiten bij je zaakvakken. De thema’s zijn gebaseerd op populaire onderwerpen uit de jeugdliteratuur, het zaakvakonderwijs en op de sociaal-emotionele ontwikkelingsdoelen, zodat leerlingen meer over zichzelf, de wereld en elkaar kunnen ontdekken.

Daarnaast faciliteren we net als in groep 6 het voeren van taaldenkgesprekken en het voorlezen van jeugdliteratuur. Zo kun je nog verder de diepte in duiken op het gebied van taalvaardigheid en leesplezier. Omdat het technisch leesniveau een ontzettende grote rol speelt in het ontwikkelen van leesvaardigheid en leesplezier, blijven we hier tot en met groep 8 actief aandacht aan besteden. Ook blijven we bij de lessen begrijpend lezen aandacht besteden aan het onderdeel woordenschat. Zodat alle leerlingen met genoeg voorkennis aan de begrijpend leeslessen beginnen.


In groep 8 (en groep 7) krijgt ook onze online omgeving een grotere rol. Naast de lesboeken met de lesstof (omdat we blijven geloven in lezen van papier) zijn er aanvullende teksten op thema uit verschillende leerjaren online beschikbaar. Zo is er als leerkracht ruimte om te variëren en het aanbod af te stemmen op de behoefte van jouw klas.

Ja, ik wil me graag aanmelden voor de pilot!

Goed en met plezier leren lezen

‘Kinderen lezen met plezier en gaan graag met elkaar in gesprek over de toffe boeken uit de Boekenkist’

- KC De Groote Wielen, Rosmalen

HELPDESK & CONTACT

Tel: 030 – 743 10 66
Bereikbaar ma t/m vrijdag tussen 9.00 – 17.00
info@actieflerenlezen.nl


Kluitman Educatief B.V.

Driebergseweg 2

3708 JB Zeist

SOCIAL MEDIA

Instagram facebook linkedin youtube

© 2024 Actief Leren Lezen