Actief Leren Lezen in groep 6

Vanaf augustus 2024 is ons aanbod voor groep 6 beschikbaar!

Groep 6 is een cruciaal jaar in het leesonderwijs. Uit onderzoek blijkt dat leerlingen in dit leerjaar vaak hun leesplezier kwijtraken. Juist dan is er behoefte aan een methode die leesonderwijs centraal stelt en op alle mogelijke manieren stimuleert!


Ook in groep 6 blijven rijke teksten en mooie opdrachten de kern van onze methode. Het lesmateriaal bestaat uit thematische lesblokken vol interessante en leuke teksten die aansluiten op de leefwereld van de leerling. De thema’s zijn gebaseerd op populaire onderwerpen uit de jeugdliteratuur, het zaakvakonderwijs en op de sociaal-emotionele ontwikkelingsdoelen, zodat leerlingen meer over zichzelf, de wereld en elkaar kunnen ontdekken.


Daarnaast faciliteren we het voeren van taaldenkgesprekken en het voorlezen van jeugdliteratuur. Zo kun je nog verder de diepte in duiken op het gebied van taalvaardigheid en leesplezier: dit zijn twee belangrijke bouwstenen voor een goede leesvaardigheid.


Groep 6 combineert fysieke boeken voor technisch lezen en begrijpend lezen met een online hub. Dat maakt differentiatie makkelijker doordat er terug- en vooruitgewerkt kan worden door leerjaren heen én zorgt voor een goede overgang vanuit groep 5 en een goede voorbereiding op groep 7.

Maak kennis met Actief Leren Lezen

Donderdag 13 juni 2024 (van 15:30 tot 16:30 uur)

In dit kennismakingswebinar wordt uitgelegd hoe de leesmethode Actief Leren Lezen precies in elkaar zit en hoe kinderen met deze methode goed en met begrip en plezier leren lezen. Het webinar is bedoeld voor leerkrachten, directeuren, intern begeleiders en lees- en taalcoördinatoren om meer te weten te komen over onze methode en om te kijken of de leesmethode geschikt is voor school.

Deelnemende leerkrachten over pilot

  • ‘Een mooi, gedifferentieerd en leuk aanbod van teksten en onderwerpen’
  • ‘De lessen met het voorleesboek zijn zeer geslaagd en spreken de leerlingen erg aan’
  • ‘Leerlingen worden echt in de thema’s gezogen’
  • ‘De taaldenklessen zijn fijne lessen, omdat de kinderen meer moeten nadenken over de onderwerpen en hun eigen gedachten moeten verwoorden.’

Resultaten uit de pilot voor groep 6

  • 90% van de deelnemende leerkrachten in de pilot voelt zich zelfverzekerd als ze lesgeven met dit materiaal.
  • 100% van de deelnemende leerkrachten ziet een hoge leerlingbetrokkenheid bij de lesthema’s.


Wil je een eerste indruk krijgen van Actief Leren Lezen in Groep 6? Vraag dan de digitale zichtzending van Actief Leren Lezen in groep 6 aan. Na het invullen van het formulier sturen wij je de digitale zichtzending zo snel mogelijk toe.

Ja, ik wil de digitale zichtzending van Actief Leren Lezen in groep 6 aanvragen

Goed en met

plezier leren lezen

"Lezen zonder erover na te denken, is als eten zonder te verteren." (Edmund Burke)

Als school hebben wij ervaren dat lezen, spreken en discussiëren met behulp van de thematische teksten (en de diversiteit) zoals ze in ALL worden aangeboden, zorgden voor extra betrokkenheid en motivatie.

Onze leerlingen konden zich totaal verliezen in de thema's die werden aangeraakt.

Als leerkrachten kregen wij door de methode een actievere houding en de vrijheid om speels met de handleiding om te gaan, maar ook de ondersteuning die nodig was om de lessen goed voor te kunnen bereiden.

ALL is voor ons, een bad vol rijke teksten.

- Leerkrachten SBO de Brigantijn, Someren- Deurne

HELPDESK & CONTACT

Tel: 030 – 743 10 66
Bereikbaar ma t/m vrijdag tussen 9.00 – 17.00
info@actieflerenlezen.nl


Kluitman Educatief B.V.

Driebergseweg 2

3708 JB Zeist

SOCIAL MEDIA

Instagram facebook linkedin youtube

© 2024 Actief Leren Lezen