Webinar over schrijven en spelling

Op woensdag 2 juni 2021 organiseert Actief Leren Lezen een webinar waarin schrijven en spelling centraal staan.

In dit webinar besteden we aandacht aan zowel schrijven als spelling. We hebben Gerda Broekstra uitgenodigd als gastspreker. Gerda is de ontwikkelaar van de schrijfmethode ‘Aan Boord’. Zij vertelt wat volgens haar belangrijk is bij het leren schrijven en het ontwikkelen van een geautomatiseerd handschrift. Ook vertelt ze hoe je bij spelling deze principes kunt integreren. Uiteraard is leesspecialist Helen Reichard ook weer van de partij. Zij zal ingaan op spelling en schrijven bij Actief Leren Lezen.

Alle vragen die tijdens het kijken van het webinar bij je opkomen kun je in de live chat stellen. Gerda Broekstra en Helen Reichard zullen deze vragen zo goed mogelijk beantwoorden.

Over gastspreker Gerda Broekstra

Gerda Broekstra van de Schrijfvriend

Gerda Broekstra

Gerda Broekstra is de ontwikkelaar van De Schrijfvriend. Dit bedrijf is ontstaan vanuit haar passie om kinderen met plezier te laten schrijven. Door haar werk als ergotherapeut met kinderen met beperkingen in het reguliere onderwijs (rugzak-leerlingen), merkte zij namelijk dat het aanbieden van goed en degelijk schijfmateriaal en -onderwijs een duidelijk positief effect had op hun resultaten.

Schrijven is een zeer belangrijk hulpmiddel bij het leren onthouden. Door te schrijven denk je goed na over wat belangrijk is. Schrijven helpt bij het leren concentreren, leren onthouden, leren samenvatten en het leren organiseren van schooltaken.

 

Het webinar duurt van 15.30 uur tot 16.30 uur en biedt voldoende ruimte tot het stellen van vragen die live vanuit de studio zullen worden beantwoord.

Is je interesse gewekt? Meld je dan aan via het contactformulier op deze pagina. De inschrijftermijn sluit op 1 juni om 16.00 uur.