Nieuwsbrief september 2020

Op 14 september hebben we weer een nieuwsbrief naar onze nieuwsbriefabonnees gestuurd. Heb je nog niet de kans gehad om hem te lezen? Dan kun je hem alsnog hieronder bekijken.

Heb je nog geen abonnement op onze nieuwsbrief? Schrijf je dan in door het formulier rechts op deze pagina in te vullen.

 


NIEUWSBRIEF ACTIEF LEREN LEZEN SEPTEMBER 2020

 

Terwijl de leerlingen van groep drie ondertussen al hun eerste zinnetjes kunnen lezen met onze methode, zijn er achter de schermen zoveel fijne nieuwe dingen met Actief Leren Lezen aan het gebeuren dat we er niet omheen kunnen: We krijgen er de happy vibes van! We zijn nog net niet de hele dag zingend aan het werk (zoals die meneer in de reclame van de Staatsloterij) maar zo voelen we ons wel.

Bovendien merken we dat de scholen heel blij zijn met de dingen die we maken en de resultaten die ze behalen.
In deze nieuwsbrief vertellen we je er graag over.

Veel leesplezier!

Het team van Actief Leren Lezen

ps: eigenlijk kan het natuurlijk niet, een Nederlandse leesmethode die een Engelse slogan als ‘happy vibes’ gebruikt. Weet jij misschien een goed Nederlands alternatief voor ‘happy vibes’? Dan horen we dat graag! Stuur ons een mailtje of post het op onze Facebook-pagina… #happyvibes.

 

Serieus gaaf!

Voor de zomervakantie hebben we hard gewerkt en veel mooie dingen gemaakt. We waren, net zoals velen van jullie, hard toe aan vakantie.

Maar…
… zo halverwege de vakantie begon het toch alweer te kriebelen, en na de vakantie hadden we ontzettend zin om weer te beginnen.

We zijn namelijk bezig met nieuwe dingen, zoals met het lesboek en werkschrift voor technisch lezen in groep vier. De realisatie duurt iets langer dan verwacht, maar dat heeft een hele goede  reden: het wordt namelijk echt serieus gaaf!  De teksten in het lesboek en de oefeningen in het werkschrift zijn zo ontzettend leuk en origineel en we hadden zoveel mooie ideeën dat we die allemaal hebben opgenomen. We zijn heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden en hoe de leerlingen het vinden om met het nieuwe materiaal te werken. Volgens ons gaan ze niet eens in de gaten hebben dat ze bezig zijn met het oefenen van technisch lezen, zo verrukkelijk aantrekkelijk is het werkschrift.

Je hoort het van ons zodra het af is.

Verder zijn we ons nu (ja, nu al!) aan het voorbereiden op de NOT. Deze bekende onderwijsbeurs wordt gehouden van 26 tot 30 januari 2021 in de Jaarbeurshallen in Utrecht. We vonden het de vorige keer echt fijn om iedereen te ontmoeten en te vertellen over Actief Leren Lezen.
Daarom willen we je nu alvast uitnodigen op dit feestje! (uiteraard geheel Corona-proof)

Nieuw: Extra lesboek

Nog niet zolang geleden is van Actief Leren Lezen een extra lesboek voor groep drie verschenen. Dit extra lesboek, speciaal voor leerlingen die nét wat meer tijd en begeleiding nodig hebben om goed technisch te leren lezen, kun je nu bij ons bestellen (info@actieflerenlezen.nl / 0180 – 319298). Elke les staat er één klank centraal, ideaal voor een goede verlengde instructie.

Twee handleidingen
Bij het extra lesboek horen 2 verschillende handleidingen. De eerste handleiding is beknopt en is bedoeld voor scholen die al met Actief Leren Lezen werken. In deze handleiding vind je een korte inleiding, informatie over het gebruik, een overzicht van de aangeboden stof, een korte instructie per les en tips voor het aanpakken van leesproblemen.

De tweede handleiding is veel uitgebreider dan de eerste en bedoeld voor scholen die niet met Actief Leren Lezen werken maar wel het extra lesboek willen aanschaffen. Het boek kan met deze uitgebreide handleiding bijvoorbeeld ook goed worden gebruikt als extra lesboek in het speciaal onderwijs.

Ben je geïnteresseerd in het extra lesboek? Mail naar info@actieflerenlezen.nl voor meer informatie.

Breng eens een bezoekje Actief Leren Lezen school

Op o.a. de J.J. Buskesschool in Rotterdam en IKC Hei & Bos in Hoenderloo gebruiken ze Actief Leren Lezen als leesmethode.

Deze scholen nodigen je uit om mee te maken hoe Actief Leren Lezen op school wordt gebruikt. Je hoort alles over onze methode, je kunt het materiaal bekijken en je kunt vragen stellen aan onze lees-specialisten en de leerkrachten die met de methode werken.

Je bent welkom op de volgende dagen en scholen:

  • dinsdag 6 oktober 2020 van 15:00 – 17:00, J.J. Buskesschool in Rotterdam;
  • woensdag 7 oktober 2020 van 15:00 – 17:00, IKC Hei & Bos in Hoenderloo.

Uiteraard nemen we alle Corona-maatregelen in acht. Dit betekent onder meer dat we anderhalve meter afstand houden en er niet zoveel plekken beschikbaar zijn als normaal.

Wil jij een Actief Leren Lezen school bezoeken? Dat kan!

Meld je aan op onze website.

Vacature

Kluitman Educatief blijft maar groeien. Voor de regio’s Zuid Holland en Utrecht zijn wij op zoek naar een sprankelende leerkracht, taalcoördinator, leescoördinator of ib’er die in de praktijk werkt (of heeft gewerkt) en die ruimte ziet om zijn of haar werkzaamheden op school te combineren met de functie van regio-adviseur voor Kluitman Educatief.

Als adviseur van Actief Leren Lezen verzorg je introducties en inscholingen op momenten die voor jou passend zijn. Het aantal werkuren is flexibel en wordt in overleg vastgesteld.

Heb je ruimte in jouw schoolweek om deze uitdaging aan te gaan?

Neem dan een kort filmpje op waarin je jezelf op je eigen manier aan ons voorstelt, vertelt waarom jij geschikt bent voor deze functie en uitlegt wat jij zo mooi vindt aan het werken met Actief Leren Lezen. Stuur dit filmpje naar ons op: info@actieflerenlezen.nl

Wij zijn heel benieuwd naar je video en je motivatie!

Over Actief Leren Lezen

Actief Leren Lezen ® is een nieuwe methode voor technisch lezen, spelling, begrijpend lezen en woordenschat voor leerlingen van groep drie.

De methode is ontwikkeld door leerkrachten, die merkten dat ondanks hun inzet de resultaten van het leesonderwijs niet goed genoeg waren.

De kracht van de methode is eenvoud: wat hebben leerlingen écht nodig om te leren lezen? Dat biedt Actief Leren Lezen ®, niets meer en niets minder.

Bekijk onze website of bestel een zichtzending van Actief Leren Lezen.