Actief Leren Lezen® > Kennismaken met Actief Leren Lezen

Kennismaken met Actief Leren Lezen

kennismaken met actief leren lezen

We nodigen leerkrachten, intern begeleiders, taal- en leescoördinatoren en directeuren die op zoek zijn naar een methode waarmee leerlingen met plezier en begrip actief leren lezen graag uit om kennis te maken met Actief Leren Lezen. Kennismaken kan digitaal en/of fysiek op de volgende manieren:

1. Vraag de zichtzending van Actief Leren Lezen aan

Je kunt Actief Leren Lezen van dichtbij bekijken door een zichtzending aan te vragen. Na een belletje (0180 – 319298) of het invullen van het formulier aan het einde van deze pagina krijg je een compact pakket toegestuurd dat je niet meer hoeft terug te sturen en waarmee je een heel goed beeld krijgt van Actief Leren Lezen.
Lees hier meer over de inhoud van de zichtzending.

2. Volg een digitale introductie met je team (live)

Willen jij en je collega’s weten wat de methode Actief Leren Lezen precies inhoudt, dan kun je met je team een online introductie bijwonen. In deze introductie vertellen we je hoe onze methode in elkaar zit, laten we je het materiaal zien en vertellen we hoe leerlingen met Actief Leren Lezen goed leren lezen. De lees-adviseur die de digitale live introductie  verzorgt speelt daarbij ook in op de situatie bij jou op school.

Heb je interesse?  Meld je hier aan voor een digitale introductie met je team.

kennismaken met actief leren lezen

3. Plan een persoonlijk video gesprek

Je kunt een afspraak maken met één van onze adviseurs om in een video-gesprek al je vragen over onze methode te stellen.

Vraag hier een persoonlijk videogesprek aan.

4. Volg het webinar ‘Maak kennis met Actief Leren Lezen’

Als je graag wilt weten hoe onze methode in elkaar zit en waarom hij zo goed werkt, dan kun je individueel deelnemen aan dit webinar. We behandelen onderwerpen zoals leesmotivatie en leesplezier en eén van onze leesspecialisten vertelt je alle ins en outs over onze methode. Uiteraard krijg je ruimschoots de gelegenheid om je vragen te stellen.

Eerstvolgende webinars:

  • woensdag 3 maart 2021, 15:30 – 17:00 uur.

Schrijf je in voor het webinar op 3 maart 2021.

actief leren lezen kom kijken bij een school

 

5. Kom op bezoek bij een Actief Leren Lezen-school

Op o.a. de J.J. Buskesschool in Rotterdam en IKC Hei & Bos in Hoenderloo gebruiken ze Actief Leren Lezen als leesmethode. Deze scholen nodigen je uit om mee te maken hoe Actief Leren Lezen op school wordt gebruikt. Je hoort alles over onze methode, je kunt het materiaal bekijken en je kunt vragen stellen aan onze lees-specialisten en de leerkrachten die met de methode werken.

Momenteel hebben we in verband met COVID-19 geen bijeenkomsten georganiseerd.

Heb je interesse in een (eventueel digitaal) bezoekje? Stuur dan een mail aan Annemiek van Actief Leren Lezen: annemiek@actieflerenlezen.nl. Dan bekijken we samen wat er mogelijk is.

 

6. Volg de ‘Digitale inspiratiemiddag’ (voor scholen die werken met Actief Leren Lezen)

Hoe kunt u Actief Leren Lezen nóg beter inzetten in uw groep, zodat alle kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen?

Volg het webinar door onze adviseurs en laat u inspireren.

Dit webinar wordt gehouden op de volgende dagen:

  • woensdag 9 juni 2021, 15:30 – 17:00 uur

Meer informatie vind je in het besloten gedeelte van deze website.

Let op: Omdat er in digitale groepen wordt gewerkt kun je je uiterlijk dinsdagmiddag 8 juni kunt opgeven en niet meer op de dag zelf.