Webinar ‘Leren lezen met plezier’ van 11 november 2020 terugkijken

 Actief Leren Lezen organiseert regelmatig webinars waarin het leren lezen met plezier centraal staat. Leesplezier is heel belangrijk, want het heeft invloed op leesvaardigheid. Hoe groter het leesplezier, hoe meer leerlingen lezen en des te beter de leesvaardigheid wordt.

Hoe zorg je voor leesplezier in de klas en thuis? Wat is de invloed van een leesmethode en de leerkracht op de leesprestaties? Op dit soort vragen (en nog veel meer!) gaan we in dit webinar uitgebreid in. Dat doen we met onze eigen leesspecialisten, maar ook met vooraanstaande gastsprekers die vanuit hun expertise een bijdrage leveren. Ook vertellen we je hoe de leesmethode Actief Leren Lezen precies in in elkaar zit en hoe kinderen met deze methode goed en met begrip en plezier leren lezen. Verder krijg je in dit webinar heel veel praktische tips die je leesonderwijs in groep drie en vier nóg leuker maken en die je meteen de volgende dag in je klas kunt toepassen.

Kijk hier het webinar van 11 november terug met Dick van Gooswilligen (host), Sipke Gelling (organisator en eigenaar van Kluitman Educatief), leesspecialisten Helen Reichard en Elise Hesselink (Actief Leren Lezen) en Adriaan Langendonk (Stichting Lezen en Koninklijke Biliotheek).

Ken jij iemand voor wie dit webinar ook interessant kan zijn? Deel dan deze pagina!

Programma

00:00:00 –  Introductie | Dick van Gooswilligen
00:01:36 – Actief Leren Lezen | Helen Reichard en Elise Hesselink
00:12:29 – Stichting Lezen | Adriaan Langendonk
00:26:16 – Actief Leren Lezen | Helen Reichard en Elise Hesselink
00:39:29 – Intermezzo Q&A
00:49:15 – Actief Leren Lezen | Helen Reichard en Elise Hesselink
01:02:55 – Q&A
01:09:38 – Afsluiting | Sipke Gelling