De grondleggers van Actief Leren Lezen

Sipke Gellings & Piero Stanco

Actief Leren Lezen is een leesmethode die wordt uitgegeven door uitgeverij Kluitman Educatief. Deze uitgeverij ontstond in 2016, toen uitgevers Sipke Gelling en Piero Stanco besloten samen te werken. Ze maakten zich zorgen over de teruglopende leesvaardigheden bij de jeugd en het verminderd plezier in het lezen.

Lezen staat aan de basis van veel vakken op de basisschool en het voortgezet onderwijs. Het is daarom van essentieel belang dat leerlingen met begrip en plezier leren lezen. Als zij dit op jonge leeftijd aanleren, zullen ze hier de rest van hun leven profijt van hebben. Daarnaast is lezen natuurlijk gewoon ontzettend leuk!

Gedreven door dit motief hebben zij toen een team van leerkrachten en leesspecialisten samengesteld. Die hebben op hun beurt hun enthousiasme, kennis en expertise gebundeld met de know-how van de kinderboekenschrijvers, redacteuren en illustratoren van Kluitman.

In 2017 werd de leesmethode Actief Leren Lezen een feit. Inmiddels is Actief Leren Lezen een complete leesmethode voor groep 3 en groep 4. Alle onderdelen van het lezen zijn in de methode geïntegreerd: technisch lezen, woordenschat, spelling en begrijpend lezen vormen samen met een grote hoeveelheid leesboeken op AVI-niveau het hart van de methode. Op naar de doorgaande lijn tot en met groep 8!

Kennismaken met onze leesmethode?

Willen jij en je collega’s weten wat Actief Leren Lezen precies inhoudt? We nodigen je uit om Actief Leren Lezen eens van dichtbij te bekijken door een zichtzending aan te vragen.


Na het invullen van het formulier krijg je een pakket toegestuurd waarmee je een heel goed beeld krijgt van Actief Leren Lezen. Ook kun je met de zichtzending onze methode gemakkelijk in je klas uitproberen.

Uw gegevens zijn veilig bij ons. Wij houden niet van spam.

“Actief Leren Lezen is een lesmethode waarin de tekst centraal staat.”

HELPDESK & CONTACT

Tel: 030 – 743 10 66
Bereikbaar ma t/m vrijdag tussen 9.00 – 17.00
info@actieflerenlezen.nl


Kluitman Educatief B.V.

Bezoekadres: Driebergseweg 2 3708 JB

Zeist 030 – 743 10 66

SOCIAL MEDIA

Instagram facebook linkedin youtube

© 2023 Actief Leren Lezen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Autem dolore, alias, numquam enim ab voluptate id quam harum ducimus cupiditate similique quisquam et deserunt, recusandae.