Technisch lezen in groep 5

Vanaf schooljaar 2022-2023 is Actief Leren Lezen ook beschikbaar voor leesonderwijs in groep 5. We bieden naast de module Technisch lezen ook de module Begrijpend lezen en een Boekenkast aan.

Missie

Wij vinden het heel belangrijk dat kinderen ontdekken hoeveel plezier je aan lezen kunt beleven. Onze missie is dat kinderen in alle rust leren lezen en dat er een wereld voor hen opengaat. Een wereld van woorden, zinnen, verhalen en vooral heel veel leesplezier!

Technisch lezen in groep 5

Voor Technisch lezen hebben we een nieuw lesboek met 36 leuke, grappige, spannende en mooie teksten. Er is een grote veelzijdigheid aan tekstsoorten. Zo zijn er interviews, gedichten, informatieve teksten, moppen, brochures en een pagina uit een woordenboek. De teksten sluiten aan bij de interesses van de leerlingen.


De teksten in ons lesboek bevatten veel herhaling van leesmoeilijkheden, zodat deze goed worden ingeoefend en geautomatiseerd. Daarnaast komen alle nieuwe technische leesmoeilijkheden aan bod. We werken met deze moeilijkheden door tot M6-niveau. Zo zijn de kinderen aan het eind van het schooljaar al goed voorbereid op de pittige zaakvakteksten waarmee ze in groep 6 te maken zullen krijgen.

Doel

Het doel van de methode Actief Leren Lezen is dat leerlingen met begrip en plezier goed technisch en begrijpend kunnen lezen. De lessen zijn ontwikkeld aan de hand van de leerdoelen die de leerlingen aan het eind van een schooljaar dienen te beheersen.

De rol van de leerkracht

Actief Leren Lezen verwacht een actieve rol van de leerkracht. Dit houdt in dat je als leerkracht de methode op zo’n manier inzet dat deze aansluit bij de leerbehoefte van jouw leerlingen. Onze methode biedt hiervoor voldoende houvast, en daarnaast ook voldoende ruimte om vanuit je eigen vakmanschap je lessen vorm te geven.

Wil je meer weten over de leesmethode voor groep 5? Vraag dan een digitale introductie aan of neem contact met ons op via info@actieflerenlezen.nl.

Kennismaken met onze leesmethode?

Willen jij en je collega’s weten wat Actief Leren Lezen precies inhoudt? We nodigen je uit om Actief Leren Lezen eens van dichtbij te bekijken door een zichtzending aan te vragen.


Na het invullen van het formulier krijg je een pakket toegestuurd waarmee je een heel goed beeld krijgt van Actief Leren Lezen. Ook kun je met de zichtzending onze methode gemakkelijk in je klas uitproberen.

Uw gegevens zijn veilig bij ons. Wij houden niet van spam.

“Actief Leren Lezen is een lesmethode waarin de tekst centraal staat.”

HELPDESK & CONTACT

Tel: 030 – 743 10 66
Bereikbaar ma t/m vrijdag tussen 9.00 – 17.00
info@actieflerenlezen.nl


Kluitman Educatief B.V.

Bezoekadres: Driebergseweg 2 3708 JB

Zeist 030 – 743 10 66

SOCIAL MEDIA

Instagram facebook linkedin youtube

© 2023 Actief Leren Lezen