Ook voor het technisch lezen in groep 4 is er mooi materiaal beschikbaar. Deze lesboeken voor technisch lezen hebben in groep 4 dezelfde opzet als onze boeken van groep 3. De leerlingen leren nieuwe woordsoorten en letterclusters door het lezen van mooie, grappige en spannende teksten. Het verkrijgen van technische leesvaardigheid is daardoor geen saaie oefening, maar een leuke en betekenisvolle leeservaring. De teksten zijn aangepast aan het stijgende leesniveau van de leerlingen.

Geschikt voor elk niveau

Actief Leren Lezen werkt met differentieerbare lesboeken. In plaats van kinderen in te delen op niveau, bieden we binnen onze leesmethode genoeg ruimte om de opdrachten aan te passen aan de leerling. Zo kunnen snelle leerlingen leuke opdrachten maken in het Doeboek. Leerlingen die wat meer tijd nodig hebben om een vaardigheid onder de knie te krijgen, kunnen oefenen met extra opdrachten.

De leerkracht bepaalt

Als leerkracht biedt Actief Leren Lezen je de ruimte om je eigen vaardigheden en kunde in te zetten. We hebben een uitgebreide handleiding vol suggesties, en we bieden leerkrachten de ruimte om de methode te gebruiken op een manier die past bij hun lesgeefstijl en hun leerlingen. Zo kun je echt je vak uitvoeren vanuit jouw expertise.

Het lespakket voor Technisch lezen in groep 4 bestaat uit:

Voor elke leerling:

  • twee lesboeken vol met leuke en boeiende teksten om mee te oefenen;
  • een Doeboek met verwerkingsopdrachten.

Voor de leerkracht:

  • een handleiding voor technisch lezen met suggesties die je de ruimte geven om de stof aan te passen aan jouw leerlingen;
  • een handleiding voor het Doeboek.

Bekijk de video hieronder om meer te weten te komen over Technisch lezen van Actief Leren Lezen voor groep 4.


Nieuwsgierig naar dit onderdeel?

Benieuwd naar het materiaal van 'Technisch lezen in groep 4'? Bekijk dan nu de digitale zichtzending door op de onderstaande button te klikken!

Bekijk de zichtzending