De module ‘Begrijpend lezen voor groep 4’ bevat 74 lessen voor begrijpend lezen. Onze methode biedt leerkrachten de ruimte om echt hun vakmanschap te gebruiken. Daarom biedt Actief Leren Lezen bij het begrijpend lezen voor groep 4 volop de mogelijkheid om de methode aan te passen aan de behoeftes van jouw leerlingen.

Een lesboek vol leesplezier

De methode gaat uit van de gestelde kerndoelen voor begrijpend lezen in groep 4. Alle teksten zijn geschreven op het technisch leesniveau van groep 4 en lopen op in moeilijkheidsgraad van AVI-E3 tot en met E4. De teksten sluiten aan bij de belevingswereld van de leerlingen en zijn daardoor niet alleen leerzaam, maar ook leuk om te lezen. Naast verhalen zijn er informatieve teksten, instructies, raadsels, een brief, een krantenartikel en stripverhalen opgenomen.

Geschikt voor elk niveau

Bij de verwerkingsopdrachten in de werkboeken maken de leerlingen gebruik van alle vaardigheden die zij in groep 4 moeten leren beheersen. Zo oefenen ze bijvoorbeeld met het herkennen van verschillende tekstsoorten, het herkennen van tijdsopvolgingen en het signaleren en oplossen van begripsproblemen. En ook hier is genoeg ruimte om in de opdrachten te kunnen differentiëren. Daardoor is de leesmethode Actief Leren Lezen geschikt voor elke school, waaronder het vernieuwingsonderwijs en het speciaal basisonderwijs.

Het pakket voor begrijpend lezen in groep 4 bestaat uit:

Voor iedere leerling:

 • twee lesboeken
 • vier werkboeken

Voor de leerkracht:

 • een handleidingmap groep 4, met daarin:
  • Een algemene handleiding
  • Instructie per les
  • Instructie voor het gebruik van de zeven toetsen en registratiebladen bij de toetsen
 • een handleidingmap boekenkast groep 4

Voor de klas:

 • een boekenkast met 60 leesboeken (oplopend tot AVI E5)

Bekijk de video hieronder om meer te weten te komen over Begrijpend lezen van Actief Leren Lezen voor groep 4.

Heb je interesse in deze module?

Mail naar annemiek@actieflerenlezen.nl en vraag vrijblijvend een offerte op maat aan.


Nieuwsgierig naar dit onderdeel?

Benieuwd naar het materiaal van 'Begrijpend lezen in groep 4'? Bekijk dan nu de digitale zichtzending door op de onderstaande button te klikken!

Bekijk de zichtzending