boekenkast Actief Leren Lezen groep vier

Bij het materiaal van Actief Leren Lezen voor groep 4 hoort een boekenkast met 60 boeken. In de boeken staan lieve, stoere, grappige of spannende verhalen op verschillende leesniveaus. De boeken zijn ingedeeld op AVI-niveau (van AVI-M3 tot AVI-E5). Zo is er voor elk kind een passend aanbod. Deze boeken zijn geschreven door de kinderboekenschrijvers van Kluitman.

De boeken in de boekenkast

Alle boeken zijn leuk en boeiend, wat het leesniveau van een leerling ook is. Op iedere bladzijde valt iets te beleven. Daardoor lezen de leerlingen met plezier verder.

Al na de eerste maand in groep 3 krijgen de leerlingen boeken aangeboden die hen helpen om niet alleen de woorden te ontcijferen (het technische lezen), maar ook om grip te krijgen op de tekst (het begrijpend lezen).  In groep 4 wordt hierop voortgebouwd. Op deze manier leren de leerlingen niet alleen hóé je moet lezen, maar ook dat er nieuwe werelden voor je opengaan als je kunt lezen en… dat lezen voor plezier zorgt!

In de handleiding staan bij elk leesboek een paar vragen die door de leerkracht mondeling aan de leerling kunnen worden gesteld als het boek is uitgelezen.  Als de leerling wat verder is kunnen die vragen ook schriftelijk op een kopieerblad worden beantwoord.

In de boekenkast zitten ook boeken die niet alleen geschikt zijn om zelf door de leerlingen te worden gelezen, maar die ook gebruikt kunnen worden om te worden voorgelezen bij woordenschatlessen, filosofie-lessen of lessen voor sociale vaardigheden. De thema’s en het niveau van de gebruikte woorden en begrippen lenen zich hier uitstekend voor.


Nieuwsgierig naar dit onderdeel?

Benieuwd naar het materiaal van 'Boekenkast voor groep 4'? Bekijk dan nu de digitale zichtzending door op de onderstaande button te klikken!

Bekijk de zichtzending